Taalcursussen Grieks, Nederlands en Engels in Groningen

Wil je graag Nederlands leren?
Bijvoorbeeld omdat je hier bent komen studeren en meer wilt begrijpen van de taal.
Of omdat je werk wilt zoeken in Nederland? Wil je goed leren converseren of zelfs Nederlandse boeken kunnen lezen?

Wij hebben verschillende cursussen Nederlands. Het begint met de beginnerscursus voor als je nog helemaal geen Nederlands kent. Verder hebben we cursussen voor halfgevorderden en gevorderden. Onze cursussen zijn beschikbaar als groepslessen, duolessen of individuele lessen.

Onze cursussen zijn verdeeld op niveau. De cursus voor beginners begint bij A0, daarna volgen A1 en A2. De cursus voor halfgevorderden begint bij B1 en eindigt bij B2. De cursus voor gevorderden wordt aangeduid met C1 en C2.

Lesrooster en tarieven

Groepen
Lesdag
prijs
Aantal lessen
Aantal uur
Eerste les
Beginners I Niveau A0>A1
Vrijdag 10:30- 12:00
€240,-
  12
   18
18/09/2020
Beginners II Niveau A1->A2
Vrijdag 12:00-13:30
€240,-
  12
   18
18/09/2020
Beginners I Niveau A0->A1
Vrijdag 18:00-19:30
€240,-
  12
   18
18/09/2020
Nederlands voor half- gevorderden Niveau A2->B1
Vrijdag 19:30-21:00
€240,-
  12
   18
18/09/2020
Nederlands voor gevorderden Niveau B1->B2
Op aanvraag 

*in overleg met de docente intensieve cursus is het ook mogelijk

Cursusbeschrijving

Lees meer over de verschillende cursussen.

Beginners I, Niveau A0-> A1
In deze cursussen voor beginners I leer je de basis van de Nederlandse taal. Tijdens de lessen verschillende vaardigheden komen aanbod zoals schrijven, lezen, uitspraak en grammatica.

Aan het eind van deze cursus kan je jezelf aan anderen voorstellen, vragen stellen en antwoorden geven op persoonlijke vragen, zoals waar je woont, welke mensen je kent, over je familie.
Woordenschat: boodschappen doen in een winkel, het beschrijven van een persoon uiterlijk), uitnodigen voor een feest, reizen met openbaar vervoer.
Grammatica: je leert tegenwoordige tijd, enkelvoud/meervoud zelfstandige/bijvoeglijke naamwoorden, verleden tijd, trappen van vergelijking etc.

Methode/ Leerboek: De Opmaat, 1-5 hoofdstuk.
Beginners II, Niveau A1-A2
Deze cursus is het vervolgd op Beginners I. Je kunt al eenvoudige zinnen maken in de tegenwoordige tijd. Tijdens de lessen komen verschillende vaardigheden aan bod zoals schrijven, lezen, uitspraak en grammatica.
In deze cursus ga je echt de diepte in. Gesprekken voeren in de verleden en toekomende tijd. Je kunt vragen naar de mening van een ander en je eigen mening geven. Je leert een afspraak maken bijv. met een makelaar, in een ziekenhuis). Met een dokter praten, over je opleiding en je werk praten. Gedetailleerd een woning beschrijven, een persoon beschrijven (uiterlijk, kleding, kleuren, karakter). Aan het einde van deze cursus kun je vertellen over je woning, vrije tijd, en je gezondheid.

Methode/ Leerboek: De Opmaat, 6-10 hoofdstuk
Nederlands voor half gevorderden, Niveau A2->B1
De cursus is bedoeld voor iedereen die Nederlands spreekt op A2-niveau en zich verder wil ontwikkelen naar B1-niveau. We besteden aandacht aan grammatica, woordenschat en uitspraak. thema’s uit de methode die besproken tijdens deze cursus zijn: studie en beroep, samenleving en omgaan met de anderen, praten over het weer en geografie, communicatie, politiek, kunst en literatuur, milieu en vervuiling, sport en energie.

Methode/leerboek: De Sprong
Nederlands voor gevorderden, Niveau B1->B2
De cursus is bedoeld voor iedereen die Nederlands spreekt op B1 niveau en zich verder wil ontwikkelen naar B2. Op dit niveau kun je een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd zijn. Je kunt een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kunt kort redeneren en verklaringen geven.

Methode/leerboek: De Finale. De Finale is sinds 2007 de meest populaire methode om je voor te bereiden op Staatsexamen II. Het bevat middelgrote schrijfopdrachten, en tips en strategieën voor het examen.    

Neem contact op

Ben je enthousiast geworden? Ben je benieuwd of er nog plek is in een cursus of voor individuele lessen? Neem dan contact op.