Taalcursussen Grieks, Nederlands en Engels in Groningen

Docent Grieks: Anna-Maria

Anna-Maria

Mijn naam is Anna-Maria Avgerou. Ik ben in Griekenland geboren en opgegroeid in Chalkidiki. Ik zat op de basisschool toen ik erachter kwam dat ik docent zou willen worden. Ik heb theologie aan de universiteit van Thessaloniki gestudeerd. Mijn bul is in Nederland academisch erkend.

In 2012 ben ik naar Nederland verhuisd en sinds 2016 woon ik in Groningen.

In mei 2017 kreeg ik het aanbod om “Meleti Taalcursussen” over te nemen. Mijn passie voor het onderwijs, maar vooral ook de liefde voor Griekenland die ik bij veel Nederlanders had opgemerkt, speelden een belangrijk rol in mijn besluit om “Meleti” over te nemen. Zo krijg ik de kans om mijn kennis van de Griekse taal maar ook de cultuur aan andere mensen te leren.

Ik hoop jullie allemaal snel te zien, in een van de cursussen of workshops!

Docent Engels: Athina

Athina, docent Engels

Athina is our English teacher. A well- equipped and enthusiastic person who works hard and evolves both as a professional and an individual. She has graduated from the English Department of the University of Athens and decided to acquire an MA in Theory, Practice and Evaluation of the Educator’s Work to progress even more as a person. Her work experience involves teaching English to adults in higher educational institutions in the Netherlands and Denmark; teaching English in Primary and Secondary schools in the UK; teaching English to all age groups in Greece. Working as an Teacher of English for over 10 years, she has communicated with students of various age groups and nationalities and is keen to develop into a more effective and competent individual who will inspire people to be active and autonomous users of the English language.

Docent Engels en Grieks: Vicky

Vicky

Mijn naam is Vicky Griva en ben geboren in Griekenland en opgegroeid in Kozani. Ik heb journalistiek gestudeerd aan de Aristotle University van Thessaloniki en heb drie jaar als freelancejournalist gewerkt voor online media.

In 2015 heb ik besloten om weer te gaan studeren en in 2019 heb ik mijn tweede bachelor, ‘Engelse Taal en Cultuur’, behaald. Mijn interesses liggen in de taalkunde, vooral hoe taal steeds verandert door onlinecommunicatie. Nu vervolg ik mijn studie aan de Rijksuniversiteit van Groningen en volg ik een Onderzoek Master over taal en cognitie.

Mensen kennen mij vanwege mijn liefde voor de Griekse taal en zijn lange geschiedenis. Ik vind het leuk om bij Meleti les te geven en cursisten de wonderen van de Griekse taal te laten ervaren.

Docent Nederland: Ria

Ria

Mijn naam is Ria Bakker. Ik ben opgegroeid in Emmen, maar ik woon al jaren in Groningen. In Emmen heb ik de PABO gedaan en in het basisonderwijs gewerkt. In Groningen heb ik een opleiding gevolgd voor het lesgeven aan anderstaligen en vanaf 1998 heb ik gewerkt met NT2 en NT1 groepen in de stad Groningen, in Leek en in Stadskanaal. Ook werk ik sinds 2010 bij het Drenthe College in Emmen. Ik geef daar o.a. les aan een groep basisvaardigheden naar niveau 2F. Onderwijs en lesgeven zit ‘in mijn bloed’ en is altijd mijn passie geweest en gebleven.

Graag tot ziens in de Nederlandse les!